Elérhetőség
an image
Rendelőintézet

Veszprém,
Komakút tér 1. I. em

Rendelési idő:
csütörtök
16:00-18:00

Bejelentkezés:
munkanapokon
8:00-16:00

Telefon:
+36 30 916 9898


SZAKORVOSI VIZSGÁLAT

A szakorvosi vizsgálat magába foglalja a beteg kórelőzményének részletes felvételét, a fizikális vizsgálatot, a kórisme felállítását, a kezelés kiválasztását, és a kezeléssel kapcsolatos tanácsadást. A vizsgálat ideje kb. 30 perc.

1. Kórelőzmény felvétel (Anamnézis)
A kórelőzmény felvétele a korábbi megbetegedésekkel kapcsolatos tájékozódást, a jelenlegi gyógyszerszedést, a családi anamnézist, a beteg aktuális panaszainak kikérdezését jelenti, amely az orvosi diagnózis felállításához feltétlenül szükséges és segítséget nyújt a további vizsgálatok megtervezésében. A kórelőzmény felvétele jelentősen változhat a panaszoktól függően.

2. Fizikális vizsgálat
Az orvos általános belgyógyászati vizsgálat keretén belül megvizsgálja a beteget, amely magába foglalja a has-, mellkas-, garat-és torok képletek, valamint a végtagok, a mozgás, és a beszéd vizsgálatát is tájékozódó ideggyógyászati vizsgálattal kiegészítve. A vizsgálat nem jár fájdalommal és nem jelent különösebb megterhelést a betegnek!

3. Kezelés
A kórisme tisztázását követően a beteggel egyeztetve, egyénre szabott kezelést javasolunk, megbeszélve a kezeléssel kapcsolatosan felmerülő részletkérdéseket is.


KONTROLLVIZSGÁLAT

Ismételt megjelenés esetén a betegnek kontrollvizsgálati díjat kell fizetnie.

1. A kontrollvizsgálat az első megjelenés alkalmával felmerülő problémára vonatkozik abban az esetben is, ha a kivizsgálás közben a betegnek újabb panaszai lépnének fel.

2. Ha a kezelés módosítása vagy a beteg gyógyulását követően igazolás, szakorvosi javaslatok kiadása miatt válik szükségessé újabb orvos-beteg találkozás, kontroll vizsgálati díjat számítunk fel.

3. A gyógyszerszedés megkezdését követő felülvizsgálat díja megegyezik a kontrollvizsgálat díjával.